OmaKuva2

”Jokaisen erämaan tekee kauniiksi sinne jonnekin kätketty kaivo”, toteaa kirjailija Antoine De Saint-Exupery kirjassaan Pikku Prinssi. Tämä ajatus mielessäni tahdon viedä asiakkaani yhteiselle matkalle etsimään ja löytämään hänen elämänsä erämaassa piilevää kaivoa. Kaivoa, jonka elävä vesi tuo elämään selvyyttä, mielekkyyttä ja tasapainoa.

Olen Markku Lehmuskoski, Perheniemen Opistolta valmistunut LI-sielunhoitoterapeutti. Olen työskennellyt noin kolmenkymmentä vuotta teollisuuden palveluksessa, mikä on mahdollistanut vahvan kokemuksen elämän arjesta. Seurakunnassa erilaisissa vastuutehtävissä olen ollut niin ikään aktiivisesti reilun kolmekymmentä vuotta. Parinkymmenen vuoden kokemus avioparityöstä ryhmänohjaajana ja luennoitsijana on vahvistanut itsetuntemusta ja perehdyttänyt parisuhteen ja ryhmän toimintaan. Nämä yhdessä ovat antaneet näköalan ja tuntuman ihmisen elämästä ja sen eri vaiheista. Perhekuntaani kuuluvat vaimo ja aikuistuneet lapset.

Vuonna 2014 tuli mahdollisuus irrottautua aiemmasta työstäni ja kouluttautua sielunhoitoterapeutiksi. Koen etuoikeudeksi saada olla vierellä kulkijana ja tukijana elämän erilaisissa haasteissa. Toiminnassani korostuvat kuuntelemisen, yhdessä etsimisen ja löytämisen teemat.Pidän vahvuutenani kykyä kuunnella sekä hyödyntää elämän tuomaa kokemusta arjesta, työstä, seurakunnasta ja avioparitoiminnasta.Olen edelleen ihmisenä keskeneräinen, mutta kasvuhaluinen ja siksi toiminnassani korostuu armon merkitys. Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa, kaikessa rauhassa.